Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединителя се прецака!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съединителя се прецака!!

Колеги пиша ви във връзка с една неприятна случка от преди час.Както си карах изведнъж при превключване на скорост педала на съединителя потъна и не можех да вкарам на скорост.Огледах спирачната течност не е мръднала ,огледах педала и видях че се беше счупила една пружина , беше се вклинила ,отстраних я и се оправи педала,но не връщаше до края,отделяше нормално.Запалих и на прибиране до нас педала отново потъна,върнах го с крак и сега отново не може да вкарам на скорост.Педала се движи свободно.Някакви мнения и съвети!

Помпата на педала, вероятно счупена пружина.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Някаква идея от къде мога да закупя тази пружина,огледах сега доста сайтове и никъде няма такаеа

Comment

Само пружината едва ли ще намериш нова. Обикновено се продава цялата помпа.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Някоя морга или в olx продават коли на части ...
          Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Нова помпа взимаш и забравяш.
            http://www.axm-auto.com/index2.php?b...t=25&subcat=49

Аз съм взимал за моята кола, марка АР, 70лв беше, 3 години карам вече и нямам оплаквания.
            156 2.0TS

Comment

Не купувай втора употреба, не си струва за такива пари.

Ще тръгнеш извън България, втората употреба ще те зареже в чужбина и ...ще се чудиш къде ти е бил акъла...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Само че, доколкото разбирам счупената пружина е извън помпата. на помпата може да и няма нищо.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Да точно,половината от пружината беше паднала и след това карах около 10км до нас и после вече си потъна.Утре ще е кача на платформа и ще я закарам да смяна на тази помпа.Нещо специфично има ли..

Comment

Първоначално публикувано от Alfaa92 Покажи съобщение
                    Да точно,половината от пружината беше паднала и след това карах около 10км до нас и после вече си потъна.Утре ще е кача на платформа и ще я закарам да смяна на тази помпа.Нещо специфично има ли..
                    Проблема не е вероятно в помпата, тази пружина стои на педала сигурно и трябва да я купиш от кола за части. Сигурно няма нови.

Comment

Евентуално ще видя някъде за такава пружина да взема,а при покупка на самата помпа предполагам влиза в комплекта.

Comment

Аз моята я карах близо половин година, след като ми падна пружината. Нямах проблеми с педала, разликата беше в това, че стоеше все едно е потънал с една идея, за мен пружината е да връща напълно педала.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm;Alfa Romeo 156 1.8 T.S.ex, Alfa Romeo 146 1.4 T.S.ex

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Проблема не е вероятно в помпата, тази пружина стои на педала сигурно и трябва да я купиш от кола за части. Сигурно няма нови.
                          В първия пост ясно е обяснил, че заради липсата на външната пружина, връща принудително педала и въпреки това отделяне - йок.

Според мен външната пружина е била отдавна счупена, просто сега я е видял. А сега се е счупила вътрешната.

Това, разбира се са само догадки.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз предложих да търси пружина втора ръка, а не помпа !
                            Става въпрос за пружина, момчето не е писало нищо за помпа към този момент.
                            Ако е от помпа, нова .. но пружина пак ще му трябва не ги раздават с помпите

Alfaa92 в комплекта, няма пружини
                            Аз искам като ми се наложи да сменям съединител към него да има в комплекта и маховик
                            Last edited by flipz; d.m.y г., 21:57.
                            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Alfaa92 Покажи съобщение
                              Евентуално ще видя някъде за такава пружина да взема,а при покупка на самата помпа предполагам влиза в комплекта.
                              Предполагаш, обаче не влиза. В сервиза ще видят какво трябва и ще я оправят.

Comment

Working...
                              X